tirsdag den 12. maj 2015

Skoleåret 2015/16 for MsiB i Nordjylland




Så er vi klar med det nye program for Med Skolen i Biografen til det kommende skoleår i Nordjylland.

Med 10 nye film i 20 biografer.

Vi lever i en tid, hvor de levende billeder er en væsentlig faktor i det enkelte menneskes dannelse, og filmhistorier fylder meget i børn og unges oplevelsesverden. 

Vi lever også i en tid hvor mange sidder hver for sig, med hver sin skærm, og hvor det er en vigtig mission at skabe rum for den store fælles oplevelse, og efterfølgende analysere og perspektivere den oplevelse. Derhjemme, i det vante klasselokale.


”Med skolen i biografen” er ikke blot en udflugt ind i filmens magiske univers. Det er også anledning til at præsentere tidens børn og unge for film, og filmnationer, de ikke selv kunne drømme om at besøge.


Gennem 15 år har mere end en halv million nordjyske børn og unge sammen med deres lærere forlagt et par lektioner til den lokale biograf, og det er efterhånden en etableret tradition, som alle ser frem til. Det faglige udbytte og indhold støttes af inspirerende, og helt nye, undervisningsmaterialer, der gratis stilles til rådighed af Det Danske Filminstitut.


Med skolen i biografen - i regi af ”KulturKANten” – kulturaftale Nordjylland, tilrettelægges og administreres af Center for Undervisningsmaterialer i Aalborg.

Jeg håber, I tager godt imod det nye program på www.skolenibiografen.dk, og at vi ses i en af regionens 20 biografer.




0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start